نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

ادعای اوکراین درباره ورود کاروان بزرگ واگنرها به بلاروس

ادعای اوکراین درباره ورود کاروان بزرگ واگنرها به بلاروس سرویس مرزبانی اوکراین و یک گروه معارض دولت مینسک ادعا کردند، گروهی از نیروهای شرکت نظامی خصوصی واگنر وارد بلاروس شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۲۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 16
کد خبر: ۱۹۴۵۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، سرویس مرزبانی اوکراین اعلام کرد، ورود نیروهای شرکت پیمانکار نظامی واگنر از خاک روسیه به بلاروس را رصد کرده است.

 

به نوشته پایگاه اینترنتی «بی.بی.سی»، این سازمان مدعی شد، در حال ارزیابی تعداد نیروهای «شبه نظامی» این گروه در بلاروس و مکان و اهداف دقیق آنها است.

 

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد، یک گروه ناظر اطلاعاتی مخالف با دولت بلاروس نیز اوایل روز شنبه ادعا کرد، ورود یک کاروان بزرگ از نیروهای گروه واگنر همراه با ده‌ها خودروی نظامی از روسیه به بلاروس را رصد کرده‌ است.

 

این گروه با نام «بلاروسکی هاجون» در بیانیه‌ای مدعی شد، دست کم ۶۰ کامیون،‌ اتوبوس و دیگر خودروهای بزرگ این شرکت با همراهی پلیس بلاروس به شرق این کشور اروپایی وارد شدند.

 

یک روز قبل نیز وزارت دفاع بلاروس اعلام کرده بود، نیروهای گروه پیمانکار واگنر که در اواخر ماه ژوئن شورشی نافرجام را در روسیه اجرا کردند، هم اکنون در حال آموزش دادن به سربازان ارتش بلاروس هستند. این وزارتخانه یک ویدیو نیز از روند آموزشهای این نیروها به سربازان بلاروسی در پادگان آموزشی «آسیپوویچی» در فاصله 90 کیلومتری جنوب شرق شهر مینسک منتشر کرد.

 

«یوگنی پریگوژین»، فرمانده گروه واگنر که متحد روسیه در جنگ علیه اوکراین بود، ۲۳ ژوئیه (سوم تیرماه) ادعا کرد نیروهایش از سوی ارتش روسیه هدف حملات موشکی قرار گرفته‌اند. پریگوژین در پی آن اعلام کرد خواستار برگزاری راه‌پیمایی است و به همراه نیروهایش پیشروی به سمت مسکو را آغاز کرده است.

 

ماجرای اختلافات واگنر با کرملین ۲۴ ساعت بعد از تحرکات این گروه، با وساطت آلکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس فیصله پیدا کرد. در نتیجه وساطت لوکاشنکو، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه سه راه را پیش روی واگنرها گذاشت: ملحق شدن به وزارت دفاع روسیه، نقل مکان به بلاروس یا انحلال. پریگوژین ۲۴ ژوئن (چهارم تیر) با عقب‌نشینی موافقت و خودش نیز به بلاروس نقل مکان کرد.

 

به نوشته بی.بی.سی، «آندری دمچنکو»، سخنگوی نیروی مرزبانی اوکراین در بیانیه‌ کوتاهی در روز شنبه اعلام کرد حضور نیروهای واگنر در بلاروس را تایید می‌کند.

 

او در این بیانیه بدون اشاره به جزئیات بیشتر نوشت: «نیروهای مرزبانی اوکراین به رصد وضعیت در مرز شمالی این کشور ادامه می‌دهند»

 

کانال تلگرامی «بلاروسکی هاجون»، متعلق به یک چهره بلاگر مخالف بلاروسی، ادعا کرد، کاروان بزرگ نیروهای واگنر بعد از ورود به این کشور به سمت شهر «اوسیپوویچی» در حدود 85 کیلومتری جنوب شرق شهر مینسک رفته‌اند.

 

«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه چند روز پیش فاش کرد، پریگوژین با پیشنهاد پیوستن نیروهایش به ارتش عادی روسیه مخالفت کرده است.

 

لوکاشنکو که ماه گذشته میلادی برای پایان دادن به شورش ۲۴ ساعته پریگوژین علیه مسکو با وی به توافق رسید، ۲۷ ژوئن (ششم تیر) تایید کرده بود که او به عنوان بخشی از این توافق به بلاروس رفته است. رئیس‌جمهور بلاروس اما در ششم ژوئیه، (15 تیر) در جمع خبرنگاران از حضور مجدد پریگوژین در خاک روسیه خبر داده و گفت: «در خصوص پریگوژین، او در سن پترزبورگ است. در قلمروی بلاروس نیست».

 

لوکاشنکو پیش از این در یک سخنرانی از شبه‌نظامیان واگنر درخواست کرده بود ارتش بلاروس را تحت آموزش نظامی قرار دهند اما در صحبت‌هایش در ششم ژوئیه گفته بود موضوع نقل مکان نیروهای واگنر هنوز حل نشده و به مدیریت این گروه و مقام‌های روسیه بستگی دارد. او همچنین در همین سخنرانی مجددا گفت، پیشنهادش برای اسکان برخی از نیروهای واگنر همچنان پابرجاست./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار